De waarde van jouw ‘Zwarte Bladzijden’!

18 juni 2018 reageer

Ik geloof dat je precies de juiste dingen hebt meegemaakt die nodig zijn om jouw toekomstdromen te realiseren. Dat je nu op precies de juiste plek en precies het juiste moment bent, zoals het bedoeld is. Alles wat gebeurd is moest gebeuren om jouw de ervaringen te laten hebben die je nodig hebt om te kunnen benutten bij het realiseren van jouw dromen.

Er moet me even iets van het hart. In mijn coachpraktijk bied ik trajecten aan hard werkende vrouwen, met een groot verantwoordelijkheidgevoel, die een tikkeltje perfectionistisch zijn en last hebben van vermoeidheidsklachten. De doelgroep waar ik me op richt is behoorlijk specifiek en dat is expres. Ik vind hen namelijk ontzettend leuke mensen, waardoor ik in het werken met de paarden ook op mijn best ben! We halen het beste in elkaar naar boven zeg maar. Het zijn sterke en daadkrachtige vrouwen, die best wel eens twijfelen of onzeker zijn, maar echte aanpakkers gericht op het bouwen aan een super toffe toekomst voor zichzelf! So far, so good…

 

Maar zoals ieder huisje zijn kruisje heeft, zo hebben wij (ik schaar mijzelf ook even onder deze groep vrouwen, het is ten slotte niet voor niets dat ik ze zo leuk vind) ook allemaal nare, verdrietige of vervelende dingen meegemaakt. Ieder voor zich, heeft zijn eigen ‘shit’ gehad, z’n eigen tegenslagen. In essentie niet meer dan logisch, maar toch zit hier mijn frustratie op.

 

Ik merk dat ik een aantal trajecten heb, waar de zwarte bladzijden uit het verleden niet mee mogen doen. In de zin van: “daar kijken we niet meer naar, dat is afgesloten, daar hebben we het niet meer over.” “Ik richt me liever op de toekomst.” En daar vind ik wat van.

 

Laat ik beginnen met dat mijn trajecten oplossingsgericht zijn. We richten ons op waar je heen wilt en hoe daar te komen. Ik ben niet van navelstaren en steeds dieper graven in iemands verleden om uiteindelijk altijd wel iets onverwerkts te vinden. Dat is niet mijn stijl.

 

Maar die zwarte bladzijden zijn in mijn visie super waardevol!

 

Alle shit die je hebt meegemaakt heeft je ook heel veel positiefs opgeleverd! Je hebt daardoor kennis, ervaringen en vaardigheden opgedaan, die je dienen, waar je wat aan hebt! Je hebt je hoofd boven water weten te houden, je bent er uit gekomen. Wat je daarvoor benut hebt van jezelf, kun je voor altijd aanspreken, wanneer het weer eens tegen zit.

Alle ellende die je meegemaakt hebt, daardoor heb je inzichten op kunnen doen. Je hebt je staande gehouden en daarvoor vaardigheden aangeleerd. Allemaal mega waardevol bij wat je verder in je leven wilt.

Misschien kun je met wat jij geleerd of gedaan hebt, anderen in een vergelijkbare situatie wel helpen. Jij snapt hoe het echt zit!

 

Als die zwarte bladzijden samen één, twee of misschien zelfs drie hoofdstukken uit jouw levensboek zijn, dan is je boek toch incompleet als je dat eruit scheurt?! Dan doe je jouw verhaal tekort, is het niet meer te volgen.

 

Wat ik vooral wil zeggen is dat alles wat je meegemaakt hebt, je heeft gebracht tot waar je nu staat. Het maakt dat je kunt en weet wat je nu kunt en weet en dat mag je benutten bij het creëren van jouw ideale toekomst.

Daarmee hoef je die hoofdstukken niet eindeloos open te laten liggen en in het zicht voor iedereen. Maar doe vooral niet alsof ze er niet zijn. In ieder geval niet ten opzichte van jezelf. Natuurlijk hoef je niet met iedereen alles te delen, daar gaat het niet om.

 

Het gaat me erom dat ik je gun de waarde te erkennen van je zwarte bladzijden. Op de eerste plaats de waarde voor jezelf en mocht je er meer mee willen, mogelijk ook de waarde ervan voor anderen. Maar in ieder geval voor jezelf.

 

Wat hebben jouw zwarte bladzijden je gebracht? Welke inzichten, kennis of vaardigheden?

 

En hoe benut je dat bij het creëren van jouw toekomst?

 

Ik geloof dat je precies de juiste dingen hebt meegemaakt die nodig zijn om jouw toekomstdromen te realiseren. Dat je nu op precies de juiste plek en precies het juiste moment bent, zoals het bedoeld is. Alles wat gebeurd is moest gebeuren om jouw de ervaringen te laten hebben die je nodig hebt om te kunnen benutten bij het realiseren van jouw dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerste Hulp Bij Oververmoeidheid

Ben jij die harde werker die alles graag ‘goed’ doet? Sta je altijd voor iedereen klaar? Dan is de kans groot, dat wanneer je alles ‘af’ hebt en het tijd is voor de leuke dingen, je bekaf bent. In Eerste Hulp Bij Oververmoeidheid deel ik 5 super praktische en effectieve tips die gemakkelijk uit te voeren zijn. Met deze tips is het alleen nog een kwestie van doen!