Een Planner voor overzicht en rust in je hoofd!

10 april 2018 reageer

Een agenda kennen we allemaal wel. Een boekje of misschien heb je een digitale versie, waar je afspraken in kunt zetten. Handig, hoef je niet al je afspraken te onthouden.

Een Planner daarentegen, is een wezenlijke andere tool. Ik gebruik er zelf al jaren één en kan écht niet meer zonder! Bij een Planner, plan je bewust je kostbare tijd in. Daar waar je in de reguliere agenda een paar regels hebt om je tandartsafspraak of dat etentje met vrienden in te zetten. Heb je bij een Planner de ruimte om AL je activiteiten te noteren.

In de kennisavond Super Druk Zonder Stress vertel ik over de Wet van Parkinson. Deze zegt dat we al onze beschikbare ruimte altijd zullen benutten. Dat geldt voor je tijd, je geld maar ook de fysieke ruimte in je huis bijvoorbeeld. Als vanzelf besteed je het geld dat er binnenkomt (wel eens geld over gehad na een loonsverhoging?). En zo gaat het ook met je tijd (wanneer was de laatste keer dat je tijd over had, je verveelde?) of de ruimte in je huis. Als je verhuisd naar een groter huis, houd je echt niet opeens een kamer over…

Maar goed, in deze gaat het dus over de besteding van je TIJD.

Als je bewuste keuzes wilt maken in waar jij je tijd aan besteed (energiegevers of energievreters) dan is een Planner een must. Natuurlijk kun je in je planner diezelfde tandartsafspraak kwijt en dat etentje met vrienden. Maar je kunt in je Planner ook tijd reserveren voor precies die dingen die jij belangrijk vind en die er nu steeds weer bij inschieten. Een Planner is ingedeeld per half uur en minimaal van 08:00 tot 20:00. Hierdoor heb je werkelijk overzicht in hoe ‘vol’ jij je week plant en of je voldoende tijd besteed aan energiegevers.

Daarnaast biedt een Planner je de ruimte om de dingen die jij belangrijk vindt onder je aandacht te houden. Een inspirerende quote, je belangrijkste ‘to do’s’ zowel voor thuis als op werk. Hierdoor kunnen alle losse briefjes (die soms op mysterieuze wijze verdwijnen) de prullenbak in.

Omdat je ‘to do’s’ in je Planner staan, kun je in één oogopslag zien of en wanneer je daar dan tijd voor hebt.

Heb je grotere, weekoverstijgende doelen voor jezelf? Ook daar is ruimte voor in een Planner. Zo kun jij je goede voornemens, daadwerkelijk omzetten in acties.

Ik gun IEDEREEN een planner, al is het maar om uit te proberen. Misschien werkt het voor jou minder goed dan voor mij, maar daar kom je alleen maar achter door er een poosje mee te werken. Dus ik heb iets SUPER TOFS!

Ik ben een samenwerking aangegaan met ‘FLOWPLANNERS’ en hierdoor kan ik jou het volgende aanbieden:

  • Een gratis printversie van de Planner.
    Dit betekent dat wanneer je laat mij weten dat je deze wilt ontvangen ik je een PDF stuur die je zelf kunt printen en in een mapje kunt doen. Niet echt super mooi, maar wel functioneel om gratis uit te proberen hoe een Planner voor jou werkt en te ervaren hoeveel je dat oplevert. Via mail: Renate@Beleef-Coaching.nl of Facebook via DEZE LINK (je kunt me gewoon via Messenger bereiken).of
  • De originele, super zorgvuldig vormgegeven, boekvorm.
    Als je niet voor gratis printjes wilt gaan en het in een mapje doen maar rommelig vindt, mag ik je de FlowPlanner 2018 nu voor €19,95 aanbieden (oorspronkelijke adviesverkoopprijs €39,95). Dat is de Planner die op de foto staat afgebeeld.
    Bestellen via mail: Renate@Beleef-Coaching.nl of Facebook via DEZE LINK (je kunt me gewoon via Messenger bereiken).

Zo kan ook jij ervaren hoeveel rust
en overzicht een Planner je biedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerste Hulp Bij Oververmoeidheid

Ben jij die harde werker die alles graag ‘goed’ doet? Sta je altijd voor iedereen klaar? Dan is de kans groot, dat wanneer je alles ‘af’ hebt en het tijd is voor de leuke dingen, je bekaf bent. In Eerste Hulp Bij Oververmoeidheid deel ik 5 super praktische en effectieve tips die gemakkelijk uit te voeren zijn. Met deze tips is het alleen nog een kwestie van doen!