Ik ben Renate Rijnaarts

Eind 2006 was ik 27 jaar en op. Ik kon niet meer. Eerst dacht ik dat ik gewoon wat vroeger naar bed moest, gezonder moest eten en probeerde energie gevende kruidenthee, maar het hielp niet. Ik werd steeds prikkelbaarder en reageerde geïrriteerd op anderen. Hoe vermoeider ik werd, hoe slechter ik sliep. Tot ik op een dag thuiskwam en uit het niets in huilen uitbarstte. Zo kon het niet langer. Ik ging naar de huisarts die ‘overspannenheidsklachten’ constateerde. Op mijn werk regelde ik twee weken om bij te tanken. Na die twee weken was ik niet meer zo emotioneel en sliep ook weer redelijk, dus ging weer aan de slag!

 

Geen Aansteller

De jaren erna bleven de vermoeidheidsklachten, maar ik ben geen aansteller dus ik ging door. Ik liet me o.a. testen op bloedarmoede,  fysiek gezien bleek ik gezond. Hierdoor dacht ik dat het mijn eigen schuld was, dat ik niet zoveel moest willen. Het frustreerde me mateloos, er was zo veel dat ik wilde doen. Boven alles, wilde ik het vooral graag zelf oplossen, maar me energiek voelen bleef een (ogenschijnlijk) onbereikbare wens. Na jaren doorploeteren schakelde ik een coach in, al was ik daar behoorlijk sceptisch over. Ik zag op tegen goed bedoelde, niet werkende adviezen die ik zelf al lang bedacht had.

In plaats van dat de coach mij adviezen gaf, stelde ze me vragen. Ik werd me bewust van wat ik dacht en hoe ik mezelf daarmee in de weg zat.  Hierdoor kon ik zelf oplossingen bedenken die bij mij pasten en waar ik echt iets aan had. Na 4 coachsessies had ik inzichten die ik in al die jaren daarvoor zelf niet had kunnen bedenken. Vanaf dat moment wist ik dat ik dit ook voor anderen wil betekenen! Ik volgde een erkende opleiding tot coach geassisteerd door paarden. Paarden spiegelen je behoeften en belevingen, waardoor dit naast een fijne, vooral een super effectieve vorm van coaching is.

Wat je over mij moet weten...

  • Ik zeg wat ik zie. Paarden geven met hun gedrag uiting aan de beleving of behoefte van de mens waarmee ze in contact zijn. Dit betekent dat wat er echt speelt, snel zichtbaar wordt. Dat is soms confronterend, maar super effectief.
  • Ik ben ‘een verstandig’ mens. Ik houd van dingen bedenken, maar ons verstand is beperkt bij het vinden van oplossingen. De paarden laten zien wat je ‘ervaart’. Hier liggen vaak de oplossingen die we met ons hoofd niet kunnen bedenken.
  • Ik houd niet van zwaar op de hand. In mijn beleving is het goed om recht te doen aan emoties. Als iets zwaar is, is het helpend om dat te benoemen en te erkennen. Maar laten we er af en toe ook een grapje over maken. Alles is op te lossen, zeker wanneer we er op een wat luchtigere manier naar kunnen kijken.
  • Ik geloof in praktische oplossingen. Maar wel oplossingen die uit jezelf komen. Het lijkt soms veel makkelijker als iemand anders ff zegt wat je moet doen, maar die oplossing is de beste oplossing voor de ander en niet voor jou. Het vinden van je eigen oplossingen maakt soms dat het iets langer duurt, een inzicht heeft soms even nodig om in te dalen. Maar als de kwartjes eenmaal vallen, zijn het wel jouw kwartjes en de enige juiste kwartjes.

Naast de individuele coachsessies die ik voor Beleef doe, faciliteer ik samen met een collega coach teamcoachsessies vanuit
EQ’s Teamcoaching.

en verder...

  • Ik ben lang niet zo streng voor jou als jij voor jezelf. We veroordelen onszelf vaak voor de dingen die we niet ‘goed’ doen. We moeten van onszelf geduldiger zijn of meer gefocust. Maar een ongeduldig persoon, is meestal ook iemand die houd van efficiëntie en doorpakken. Iemand die minder gefocust is, heeft oog voor meerdere dingen tegelijk. Door een andere kijk op je eigenschappen, kun je ze benutten ipv jezelf er voor straffen.
  • Ik houd van veel warme melk in mijn koffie. I <3 Latte Machiato’s!
  • Ik lust geen melkchocolade. :-/   

Contactgegevens

Telefoonnummer06 25431024

 

B.T.W. nummerNL op aanvraag
K.v.K. nummer58110615
RekeningnummerNL86 KNAB 0256 2963 16